Hunajahuoneen uumenissa

Kuvat Pekka Valonen & Teksti Jussi Valonen

Aurinko paistaa ulkona ja kutsuu luonnon helmaan, mutta hunaja täytyy silti pakata kauppoihin toimitettavaksi. Valosen Hunajatilalla pakkaus ja toimitus hoituu vielä omin voimin, joten kaupan hunajapurkki löytää sinne tiensä meidän käsiemme kautta.

Ensin hunaja pumpataan pakkausannostelijaan, joka annostelee purkkiin halutun hunajamäärän. Tässä tapauksessa 450 grammaa. Tarkkailemme purkkien painoa vaa’an avulla, jotta niistä löytyy juuri luvattu määrä . Annostelu on tarkkaa työtä. Jos purkki ei ole kohdallaan syntyy tahmea sotku ja hunajaa menee haaskuun. Annostelija toimii polkimen avulla, joten voimia sen käyttämiseen ei onneksi vaadita.

Polkimen käyttö tapahtuu katseilta piilossa

Kannet sen sijaan vaativat jämäkän painalluksen pysyäkseen paikallaan. Kunnon mojauksen saaneet purkit asetellaan lopuksi laatikoihin, logopuoli tietysti ulospäin, ja pinotaan lavoihin odottamaan kuljetusta kauppoihin. Hunajaamme myydään ympäri Päijät-Hämettä, joten kauppakuljetukset ovat melkoista maakuntamatkailua.

Pöytäliina on vintage-Marimekkoa ja palvellut jo pitkään

Purkkeihin pakattu hunaja säilyy erinomaisesti, mutta purkkien pohjaan täytyy silti merkitä parasta ennen päivämäärä. Säilyvyydestä kertoo että Egyptin pyramideista on löydetty käyttökelpoista hunajaa, joka sinne hautauksen yhteydessä jätetty auttamaan faaraota viimeisellä matkallaan. Viisas valinta sillä hunaja on melkoinen energiapommi.

Purkit tulevat muuten valmiina, mutta parasta ennen-merkit lisätään tietysti juuri ennen pakkaamista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s