Tuotteet

Valosen Hunaja

Ahkerat mehiläiset keräävät Valosen Hunajan Hollolan, Kosken ja Asikkalan metsistä ja vainioilta, jotka sijaitsevat Vesijärven, Päijänteen ja Pääjärven tuntumassa. Alueen luonto soveltuu puhtautensa ja vaihtelevuutensa ansiosta erinomaisesti hunajantuotantoon, jota edesauttavat monipuolinen kasvillisuus ja suotuisa ilmasto. Alueen tärkeimpiä satokasveja ovat voikukka, vadelma, rypsi, horsma ja kanerva. Yhteensä mehiläisemme käyvät noin parissa tusinassa mesi- ja siitepölykasvissa.

Hienokiteinen pehmeä hunaja

Päijät-Hämeen alueen kaupoista tuttu purkki sisältää hienokiteistä hunajaa, joka sopii erinomaisesti vaikkapa teehen, paahtoleivän päälle, leivontaan tai suoraan suuhun lusikoitavaksi. Koostumuksen salaisuus on siinä, että hunajan annetaan kiteytyä viileässä ja sitä vaivataan kiteytymisvaiheessa. Hyvin vaivattu hunaja pysyy pehmeänä ja helppokäyttöisenä. Meidän mielestämme hunaja on parhaimmillaan juuri pehmeänä, mutta ei liian valuvana.

Metsäkukkahunaja

Valosen hunajatilan metsäkukka-hunaja tulee Evon metsäalueella Lammilla sijaitsevilta tarhoiltamme. Mehiläiset käyvät pesien sijainnin ansiosta vain metsäkasvien kukissa. Tärkeimpiin satokasveihin lukeutuvat muun muassa mustikka, vadelma, horsma, kanerva ja puolukka. Metsäkukista haetun meden ansiosta hunajaan tulee erilainen maku, joka kuvailujen lukemisen sijasta on paras kokea itse. Puristepullo tekee juoksevan hunajan annostelemisesta helppoa.

 

 

Mesikastehunaja

Kirvat aikaansaavat makeaa mesikastetta, josta mehiläiset valmistavat hunajaa. Valosen mesikastehunaja kerätään pesistä mesikasteen esiintymisaikaan. Kirvojen erittämässä mesikasteessa on runsaasti kivennäisaineita ja se vaikuttaa hunajaan makuun ja koostumukseen. Hienokiteisestä pehmeästä mesikastehunajan erottaa läpinäkyvä purkki ja erilainen kansi.